Softulescu logo

Imagini fara drept de autor (copyright)

Imagini fara copyright

Multe imagini au copyright si nu le poti folosi asa pur si simplu. Dar din fericire sunt si imagini fara dreputir de autor a.k.a. "public domain images".

Poze fara drept de autor

Acum ceva timp in urma am fost nevoit sa caut poze fara drepturi de autor, ceva ce se poate folosi intr-un proiect comercial fara sa platesc bani. Si am inceput sa caut pe Google ceva de genul: "images for commercial use", "no copyright pictures", "public domain photos" etc.

Nu mai stiu acum cat timp am descpoperit site-ul Pixabay dar stiu ca atunci aveau mult mai putin vizitatori decat au acum. In prezent Pixabay este un site gigant daca este sa te iei dupa traffic. Alexa Rank #481 (la data de azi 10-11-2016).

Gasesti acolo o mutlime de poze/ilustratii gratuite toate cu licenta Public Domain (sunt si cateva expeptii - editorial use only). Adica poti face ce vrei cu ele, nu te intreaba nimeni nimic.

Cam la fel sta treaba si pe site-ul Unsplash, aici lumea (fotografi amatori si nu numai) urca poze cu care tu poti face ce doresti. Si mai sunt si HD.

Deci, de ai nevoie de imagini pentru blog, aplicatie, diferite proiecte si/sau alte chestii, ai de unde lua fara sa incalci drepturile de autor ale vreunui... mare artist.

https://pixabay.com/
https://unsplash.com/

Da, stiu, sigur mai sunt si altele. Dar astea doua au destule, zic eu. Astept cu interes sugestii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© 2010-2020 Softulescu. Un produs Blogger.